Het is erg vervelend, je wil aan het werk en je computer is tergend traag.. Dit kan heel veel verschillende redenen hebben, van updates die klaarstaan tot slechte verbinding op bijvoorbeeld de WiFi. “Prima”, horen we je denken, maar je wilt dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Dan kun je natuurlijk ons servicepunt bellen of je probeert eerst de volgende stappen te doorlopen:

Een trage computer kan liggen aan bepaalde applicaties

Dat je computer traag is, kan heel veel redenen hebben. Allereerst is het verstandig om na te gaan wat er precies traag is? Zijn bijvoorbeeld Outlook, Excel of Word, het CRM systeem of een andere applicaties traag? Dan kan het liggen aan deze applicaties. Controleer op updates of sluit ze een keer af en start ze vervolgens weer.

Vaak helpt het opnieuw opstarten van een trage laptop

Is de computer in alles traag? Dan helpt het vaak om je computer of laptop opnieuw op te starten. Hierdoor heeft de computer de tijd om bepaalde updates uit te voeren, mocht dit de oorzaak zijn.

Nog steeds traag? Controleer updates

Is de computer na het opstarten nog steeds traag? Controleer dan op Windows of Apple updates. Kan er een update uitgevoerd worden? Doe dit dan. Pak een kop koffie en start de computer daarna nog een keer opnieuw.

Hoe is de internetverbinding van je trage computer?

Werkt dit allemaal niet? Dan kun je als laatst nog controleren of het aan je wifi of internet ligt. Probeer eens met de Hotspot van je telefoon te verbinden. Is de computer nu sneller? Dan ligt het (waarschijnlijk) aan de WiFi. Wil je weten hoe je dit probleem op kunt lossen? Lees dan deze FAQ: Mijn internet is traag, wat kan ik doen?

Kom je er niet uit? Blijft je computer traag? We helpen je graag!

*Let op! Dit zijn tips, je kunt hier geen rechten of plichten aan ontlenen. Weet altijd wat je doet. Twijfel je? Bel ons servicepunt, we helpen je graag!