5 - Waarom een Back-up?

Een goeie back-up beschermt je gegevens tegen hackers.

Hackers groeien in een gigantisch tempo mee met de snelle, wereldwijde digitale ontwikkelingen en de kans dat ook jij wordt gehackt is groot.

Hackers proberen (zonder pauze) in te breken op je systeem. Niet gek want ze kunnen er flink aan verdienen. Bij een succesvolle inbraak passen ze mogelijk ‘gijzelsoftware’ toe. Hierbij worden al je gegevens versleuteld of zelfs vernietigd. Om je gegevens terug te krijgen, moet je de hackers betalen en dat zijn vaak geen kleine bedragen…

Dan is het toch echt wel fijn om te weten dat je data veilig is gesteld, dankzij een goeie back-up! Zodat jij zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

We zeggen een ‘goeie’ back-up want het is belangrijk om te weten dat je back-up en herstel ook echt werkt. Omdat wij dit actief monitoren en ook het scenario hebben getest, waarin we daadwerkelijk bestanden herstellen vanuit een back-up, weten wij zeker dat het werkt.

Of je nou in een situatie zit waarbij je één bestandje kwijt bent of een totale catastrofe waarbij alles weg is; wij zorgen ervoor dat jouw data veilig en bereikbaar is. Iedere dag/nacht worden de gegevens over versleutelde kanalen veilig gesteld. Zodat jij je niet elke dag op je achterhoofd hoeft te krabben “of je misschien nog iets bent vergeten aan te geven bij je IT-specialist”.

Wij helpen je graag verder.

Terug naar de FAQ