WiFi, we kunnen het niet meer wegdenken

inventit 1 - WiFi, we kunnen het niet meer wegdenken

Maar voor ons is het belangrijk dat het op de beste en meest veilige manier wordt gedaan. Raymond houdt zich binnen ons team niet alleen bezig met de support van klanten, maar ook met het installeren van WiFi op locatie. Hoe dat proces in zijn werk gaat? “Vooraf wordt er geïnventariseerd wat een klant nodig heeft. Bij een bestaand pand komen we eerst op locatie kijken wat er al aan infrastructuur aanwezig is. Na het passende advies en een eventuele meting zorgen we dat alle benodigde netwerkapparatuur wordt besteld. Vanaf kantoor configureer ik de apparatuur, zodat ik op locatie eigenlijk alleen nog maar de installatie hoef uit te voeren”.

Kwaliteit en veiligheid zijn binnen ons vakgebied enorm belangrijk. Raymond bepaald op locatie met de klant vaak de netwerknaam, wachtwoordvoorkeuren en controleert ook gelijk de dekking en snelheid. “Ik zorg altijd dat ik extra materiaal en apparatuur bij me heb voor het geval iets niet werkt of de dekking niet goed genoeg is. Ik kan de klant dan gelijk advies geven en ter plaatse de oplossing bieden”.

We vroegen Raymond wat hij een van de leukste projecten vond: “Ik heb er eigenlijk wel meerdere, maar twee die er zijn bijgebleven waren; een installatie in een grote productiehal waar ik met hoogwerker rondging om alle installaties te verrichten. En ik heb laatst een installatie gedaan bij een woonzorglocatie. Hier heb je te maken met hoge brandveiligheidseisen, waardoor de signalen minder sterk zijn. Het is een leuke uitdaging om de beste oplossing te installeren, zodat alle alarmeringen voor het personeel ook daadwerkelijk binnenkomen bij hen, zonder een storing in het WiFi-netwerk”.

Raymond begon als supportmedewerker en heeft zich in 3,5 jaar tijd ontplooit tot de plek waar hij nu zit. Onze WiFi-specialist die vragen beantwoord voor collega’s die het even niet weten en verricht met zijn ervaring als timmerman de beste installaties op locatie.

Raymond